13 December, 2012

Blog Bersawang

Assalam & Morning beautiful readers... 

Walaweeiii blog ku dah bersawang lama jugk nie... labah2... segala mak nenek binatang ada dah dlm blog  nie .. lama sikit lagi tak xde update.. silap2 dinasour pun timbul kat blog nie.. hehehe.. 

Last update blog, in November.. now dah December... and lagi 2 minggu dah nak masuk tahun 2013... emmmmmmmmmm... pecah rekod nie... blog lama tak update.. kalo idak tu ada je benda nak di bebel kan ya.. 

What i have been up to this few weeks yang sampai nak update blog pun tak sempat ya... hemmmm... let me think... ooooooooo.... yes.. im busy with my new online business venture tu.. ie EA DRESSBAJU kan... every weekend ada bazzar/booth/flea market... mmg cuti sekolah nie nak ALL OUT lah orang kata.. alhamdulillah.. rezeki kami anak beranak... dengan business baru nie.. betul orang kata... rezeki Allah nie tersangatlah luas nya... tak de di sini.. di sana ada... tak berjaya buat nie.. buat tu berjaya... yang penting kita kena mencuba, berusaha, berdoa & tawakkal... insya-allah ... kejayaan & rezeki pasti ada.. 

Jangan sesekali mengalah & berhenti berusaha... tak mati nya kita kalo dibuang kerja or business yg kita rancang tak berjalan or berjaya.... kita carilah kerja lain or buat lah business lain... dah xde rezeki kita di situ... tak kan nak tunggu.. bukan kita tak cuba kan.. kalo kita dah rasa byk effort yg kita dah letak di situ tp still tak berjaya jgk.. meaning di situ bukanlah rezeki kita.. so proceed lah something else ya.. 

Ok xmoh lah membebel pasal hal tu... u oalls semu dah xkosa nak dengar kan.. actually Ayu nak jemput lah my blog reader utk datang ke our Charity Bazaar di Sri Hartamas pada Sabtu & Ahad nie... nie bazaar terakhir kami for tahun 2012.. aahaksss... Bershopping sambil beramal.. coz duit jualan tu nnt akan di dermakan kepada badan kebajikan yang telah di pilih oleh pihak event.


So jangan lupa mark ur calender ya.. and bole jumpa Ayu di sana nnt.. *wink* *wink*... sokongan anda amatlah di hargai..  




13 November, 2012

HAPPY DEEPAVALI & PRICE DROP DOWN !

Assalam my beautiful blog readers,

To my Indian readers (kalau ada ya ) 
HAPPY DEEPAVALI & HAPPY HOLIDAY to u oalls

\

So sempena holiday nie kan.. EA DRESSBAJU ada buat 
SALE or PRICE DROP DOWN
on SELECTED ITEM only
valid until 15/11/2012




Apa lagi.. pi lompatlah ke Blog sana or at our FB page :))

Xoxo
Ayu



10 November, 2012

RASTA TTDI FLEA MARKET - 11/11/2012


Jom reremai dtg esok ya bawa family semu ... EA DRESSBAJU akan buka booth di RASTA TTDI FLEA MARKET. Antara yang join the bazaar ... is Ezani juara Masterchef M'sia pun ada, Ally Iskandar pun ada ... So jom serbu kami esok .. Kalo sesat jalan bole call kami ya :))


31 October, 2012

Dalam Hati Ada Taman.. Astro Ria(104)

Assalam & Hello my beautiful blog readers,

Amacam dah tengok belum drama nie??? Mula di tayang pada Isnin, 29/10/2012 pukul 9.30pm di Astro Ria (104)... Ayu & anak2 memang dah tunggu siap2 depan TV ..... sejak terjebak tengok lakonan Elfira Loy & Randy Pangalila dalam Biar Mimpi Sampai Ke Bintang... suka pulak tengok gandingan depa berdua nie.. cute ajee... 


Drama nie arahan Michael Ang.. the best part nya.. mrk di bawak berlakon di Paris & London... weeee... Eiffel Tower uuuu... awesome rite !! 

Randy Pangalila

Elfira Loy

Amy Mastura


Antara pelakon-pelakon lain yang terlibat sama seperti Amy Mastura, Haniz Suraya, Faizal Hussein, Sharifah Sakinah, Liza Abdullah, sapa lagi entah... lupa nama nya.. 

Drama nie ada 13 episode.. setiap hari Isnin - Kamis ya... so jangan ketinggalan..

Sinopsis Dalam Hati Ada Taman:

Mengisahkan seorang ibu tunggal (Amy Mastura) yang bersendirian membesarkan anak perempuannya Bella (Elfira Loy) di kota Paris. Dia sanggup lakukan apa sahaja kecuali menjual diri agar anaknya dapat dibesarkan dengan sempurna.  Bella bekerja di kedai pastri untuk menyara diri dan ibunya.
Di kedai pastri, dia berkenalan dengan Randy (Randy Pangalila) yang turut sama bekerja di kedai pastri tersebut. Randy sudah pun mempunyai tunang yang seksi iaitu Sofea (Hanez Suraya).
Bella  dipaksa berkahwin dengan jejaka yang tidak dicintai iaitu Danial. Kerana terdesak dia meminta bantuan Randy menyamar sebagai tunangnya. Konflik demi konflik, dalam masa sama Randi dalam diam sebenarnya mencintai Bella, begitu juga dengan Bella.


30 October, 2012

Masih Kah??

Assalam my beautiful blog readers,

Mcmana Raya Qurban baru2 nie??? byk ke kambing & lembu yang di korban kan?? Sure ramai yang kekenyangan dpt makan sup kambing & lembu nie kan... jgn makan byk2 kolestrol tu.. kena jaga kesihatan jugak ya. 


For me.. kami beraya di rumah sahaja... coz my ipar duai & my mother in law semu turun and beraya kat my house... perghhh mmg ruih rendahlah di buatnya.. total people dlm rumah aritu lebih kurang 25 org.. termasuk kecik & besar.. hehehe.. :)

Actually today nak stori mori... pasal Ayu dpt few email from my customer & bakal2 customer bertanya if Ayu masih menjual tak Corset Premium Beautiful?? coz katanya my blog dah lama tak update about Premium Beautiful. Thats why Ayu rasa better Ayu explain kat sini aje.. senang tak perlu email one by one kan.. letih jari2 ku. 
For u oalls punya info.. Im still an Authorized Agent For Premium Beautiful (selagi renew my membership) and still selling other products such as Herba Maharani, Lactolite, Bio-Auro Purifier etc. Kalau nak order or nak beli corset.. masih bole melalui Ayu.. xde masalah.. Cuma... ohhh yesssss ... ada "cuma"... now Ayu bercuti tanpa gaji... ahaksss.. coz nak concentrate dengan my new business. As u oalls know my online blogshop www.eadressbaju.blogspot.com tuu. 

Alhamdulillah dengan rezeki berniaga Premium Beautiful dptlah kumpul2 modal sikit utk buat another business kan.. selagi terdaya & termampu.. jangan berhenti berusaha.. rezeki Allah kan luas.. 

Masa kerja pun kita boleh part-time ... xkan dlm business sendiri pun tak boleh buat another business.. Business nie kan business kita.. so buatlah seberapa banyak business pun janji masyukkkkkkkkk.. :))

Pasal my blog nie.... ater this is my personal blog so its about my life, my family, my friend, my business.. my everything... so tak mohlah cieta pasal Premium Beautiful aje.. nnt u oalls boring & muntah hijau pulak.. kenalah di pelbagai kan.. kalau nak cieta pasal Premium Beautiful sahaja nnt Ayu create another blog ya.. (emmm kalau rajin lah)

So moral of the story.. im still an agent for Premium Beautiful Corset until further notice.. huu huu :))



26 October, 2012

D.I.Y - SCRUNCHIES

Assalam & Hello my beautiful blog readers,

Today feel like doing something that i've learn from Youtube.. esp from DINA TOKI-O & NABIILABEE.. how to do aka D.I.Y.. your own SCRUNCHIES.. 

What is SCRUNCHIES??


Orang melayu ckp getah/ikat rambut..or aksesori utk rambut haa senang kan.. tapi selalu kita beli getah/ikat rambut jenis kecik2 kan.. nak cari yang besar mmg payah lah.. 

ok scrunchies D.I.Y nie pakai di atas getah rambut kita.. mcm kita double layer kan getah/ikat rambut kita tu.. nnt explain lg di bawah ya

Ok xmoh sembang banyak2.. meh mummy Ayu ajarkan mcmana buat benda alah nie.. 

Firstly 

1) pi beli LOOFAH.. ada jual kat Gurdian or Watson or Caring.. Loofah @ nama lain.. sponge gosok badan tu lerrr.. ehh ye ke.?? ya lah kot.. aritu Ayu beli kat Gurdian @Ikano.. dlm plastik ada 4pcs.. abt RM6.00 kot.. ada color putih, pink, & biru/putih
2) gunting
3) getah seluar yg 1/2meter wide dia.. kalo dah sediada tu.. if besar sgt just belah dua aje.. :)

Bila dah ada semu tu.. bole start ya.. memula potong tali yang ikat loofah tu.. kena selak2 sikitlah utk cari benang putih di dalam tu..

kasi potong benang putih tu and tarik keluar ya.. xmoh pakai ... lepas tu loofah tu akan jadi panjang mcm pix di bawah tu..

nie rupanya bila benang putih sudah di buang or di keluarkan ya... lepas tu cari buka Loofah nya

bila dah jumpa bukaan dia.. masukkan loofah tu dlm pergelangan tangan kita.. tarik smp ke another end of the loofah.. or lupa.. kalau nak buat schruncies nie besar.. kena buat dua loofah lah ya.. 

kalau nak scrunchies tu kecik.. buat 1 dah cukup... mcm Ayu punya nie.. ayu buat besar.. so kena pakai 2 loofah

ok now loofah dah ada di pergelangan tangan kan.. start amik getah seluar tu.. pegang awalan dia tu.. & tolakkan loofah dlm getah seluar tu smp abis ..

 Mcm pix atas nie.. getah seluar dah berada di dalam loofah tu.. 

Agak2lah berapa ketat u oalls nak kan.. lepas tu gunting & ikat 2x supaya ketat mcm getah rambut lah.. better jangan longgar sgt.. coz after dah pakai loofah tu few time.. dia akan longgar sendiri..

and taraaaaa... nie lah hasil nya.. kan mcm getah rambut yang kita selalu beli kat Sinma or Diva tu kan.. hehhee... senang kan buat dia.. murah pulak tu.. ahaksss

Rasa nak buat 2 color.. so terhasil lah pink & putih..

Bila dah siap Scrunchies tu.. mcmana pulak nak pakai??

Kena ada bonnet or anak tudung, lepas tu ikat rambut yg mcm mine punya tu... before nie mmg pakai tu ajelah beli kat pasar malam.. RM5.00 tu.. mahai kan.. emmm mmg xpuas hati lah kan.. tp apo kan dayo.. & ur scrunchies

*
*
*
*
*
*
memula ikat rambut mcm biasa.. lepas tu pakai anak tudung or bonnet tu dulu.. kena pakai yg open di belakang ya.. lepas tu pakai lah Scrunchies nie kat ponytails kita tu.. kemas2kan lah ikut kesukaan.. if xnak nmpk kembang se taman..tekan2lah dia skit.. kasi kuncup.. 

*
*
*
*
*
*
taraaa !!!! begini lah rupanya nnt




bila pakai tudung jadi mcm nie lah spt pix di bawah .. adalah volume sikit.. cantik terletak aje tudung kita.. selalu kita nmpk pompuan2 Arab tu pakai shawl or tudungnya ... nmpk cantik je kan.. selalu terpikir dia nie mesti rambut panjang.. coz bun kat belakang tu.. mcm bulat cantik aje... 

but now i know ur trick already.. hahahaha.. bole giteww.. :))

(si tasya di paksa menjadi model ... boring aje dia kan.. hahaha )

Amacam faham tak?? any comments sila kan ya.. hanya comment2 yg bernas dibenarkan.. if not u will be blocked or ban seumur hidup..  

Sure nnt ada yg comment kata tak leh pakai sanggul tinggi2kan.. oooo nie bukan sanggul ya. nie getah rambut.. janganlah di ikat tinggi2 di atas kepala.. dah rupa bonggol unta jadinya... pakai mcm biasa.. normal maaa... huuu huuu.. 



kalo nak tanya bole email ya
ayujoe12@yahoo.com

xoxo
Ayu



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...